Над 2100 горски пожара са се разразили в Турция от началото на годината

  • 31 август 2021 11:25

  • 205
  • 0
Над 2100 горски пожара са се разразили в Турция от началото на годината
© Pixabay

2105 горски пожара са се разразили в Турция от началото на годината, съобщи турската Главна дирекция по горите, цитирана от в. "Дейли Сабах". 1597 пожара са регистрирани в населените места.

Изминалите два месеца изглежда са много лоши за Турция заради унищожителните горски пожари, които бушуваха в много части на страната, но същевременно и през първите няколко месеца в страната се разгоряха много горски пожари, констатира изданието.

Миналата седмица и през уикенда пламнаха няколко големи горски пожара в окръзите Измир, Одрин, Анталия, Шърнак, Бурдур и Йозгат. За щастие огнеборците сравнително бързо успяха да ги угасят.

Турция е потушила 234 от 239 горски пожара

Главна дирекция по горите обяви, че изгорените площи отново ще бъдат залесени. Очаква се залесяването да започне през ноември.

Тези места ще бъдат вечно зелени отново в рамките на пет години. Ще засадим 252 милиона дръвчета, обяви наскоро пред Анадолската агенция министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли.

Глобиха 5 телевизии в Турция заради отразяването на пожарите

Безпрецедентната вълна на най-унищожителните горски пожари в Турция за последните години започна в края на юли. Над 240 пожара се разразиха в различни части на страната (главно в Южна и Западна Туцрия). При стихиите в Анталия и Мугла загинаха осем души и бяха опожарени редица села.

Високите температури, ниската влажност и силните ветрове са сред причините за бързото разпространение на пламъците, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини