Пожари продължават да бушуват на 13 места в Турция

  • 06 август 2021 10:21

  • 390
  • 0
Пожари продължават да бушуват на 13 места в Турция
© Pixabay

Пожари продължават да бушуват на 13 места в шест турски окръга, съобщи турската частна телевизия НТВ, съобщава БТА.

Огнеборците водят битка със седем пожара в окръг Мугла, два в окръг Анталия и по един в Адана, Айдън, Ъспарта и Денизли.

Остава усложнена обстановката в Гърция заради пожарите, посолството ни е в готовност да оказва съдействие

Под контрол през последните девет дни са поставени общо 191 горски пожара, избухнали в 44 от 81 турски окръга, съобщи министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли.

Заради доближаването на пламъците до населени места са били евакуирани жителите на още два квартала в градовете Кьойджегиз и Ментеше, окръг Мугла.

Междувременно в Турция продължава да пристига помощ от редица държави за борбата с огнената стихия, предаде Анадолската агенция.
Заместник-министърът на извънредните ситуации на Азербайджан Етибар Мирзайев пристигна в Мугла с екип от 350 души, техническо оборудване, 53 коли, хеликоптер, две водни цистерни и самолет за гасене на пожари.

Хърватия също изпрати един самолет за борба с пожарите, а Иран подкрепи Турция с още един самолет и два хеликоптера. Екип от 27 души и два самолета изпрати Испания, Катар осигури още 66 души персонал, а Русия прояви солидарността си с пет самолета, три хеликоптера и две цистерни.

На помощ на Турция се притече и Украйна, която изпрати три самолета, водна цистерна и четири хеликоптера. Признатата единствено от Анкара Севернокипърска турска република /СКТР/ също се отзова, като изпрати в Турция 21 служители и седем коли на кипърското турско горско стопанство и гражданска защита.

Десислава Станева
390 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини