Първанов си направи самоотвод (обновена)

  • 19 май 2012 20:17

  • 4660
  • 12
Първанов си направи самоотвод (обновена)
©

Президентът 2002 - 2012 година Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в си е направил самоотвод като кандидат за председател на БСП с мотив, за да няма разделение в партията, съобщиха делегати на 48-ия конгрес на БСП.

Новината беше потвърдена минути по-късно от самия него, предаде репортер на Novini.bg. На въпрос на журналисти какво очаква отсега нататък, Първанов отговори: "Все хубави неща". Той съобщи още, че остава в партията.

"Ако бяхте чули дискусията вътре, доминиращата тема беше темата за промяната. Казах сериозни думи за промяната, в полза на необходимостта от организационна, политическа, идейна промяна", каза още Първанов. Попитан дали решението му не е подарък за Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Първанов каза: "Не е подарък. Вие сте интелигентни хора, разсъждавайте защо така се случи. Той ще продължи да си върши работата като редови социалист".

Очевидно, че Конгресът не е готов, промяната се отлага, така че нищо по-естествено от това да се оттегля. За това, което следва оттук нататък, трябва да бъде попитано новото ръководство, каза Първанов. По думите му няма категорична подкрепа в полза на голямата идея за реформата, за промяната за която говори Стефан Данаилов, Кадиев, Драго Стойнев и Татяна Дончева и всички кандидати.

Едно е какво говорят кандидатите, друго е каква е готовността ни. Очевидно е, че предстои тежка битка, аз пожелавам успех, заяви Първанов. Попитан дали не са нахалос всички негови усилия в последните месеци, Първанов каза: "Усилията не са нахалос. Доминиращата тема беше темата за промяната, за нарушаването на статуквото в кадрови, в организационен план, темата за дълбока идейна промяна в духа на новото ляво в Европа и в крайна сметка темата за сериозни промени”. Това, дали е взел решението за отвода днес, или преди това Първанов запази в тайна. Той заяви, че ще продължи да си върши работата така, както преди. „Не ме познавате, ако мислите, че ще преча” - каза Първанов.

Първанов беше основният конкурент на сегашния председател на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той си е направил отвод в края на закритото заседание на 48-ия конгрес на БСП, което продължава. Самоотвод са си направили и всички останали, номинирани за кандидати за председатели от общинските партийни структури, както и един от останалите кандидати за лидер на БСП - Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, председател на Социалната комисия в Народното събрание.

Близо 30 бяха кандидатурите за лидер на БСП и останаха двама кандидатите за поста. Това са досегашният председател Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, и Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, бивш заместник-финансов министър. Очаква се късно тази вечер да се гласуват кандидатурите за лидер на БСП и за членове на Националния съвет.

Първанов е заявил, че си прави самоотвод, за да няма разединение в партията. По време на закрити дебати той разказал притчата на Соломон за двете жени, които твърдели, че са майки на едно и също дете. Въпросната история е първоизточник на израза "соломоновско решение". Причина за това е решението на царя. Той разпоредил бебето да бъде разсечено на две, за да може всяка от жените да получи равен дял от него. Тогава истинската майка се отказала от претенциите, само и само пеленачето да остане живо.

В най-висшия форум на партията участват над 800 делегати. За настоящия лидер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на има 179 номинации от общинските конференции, а за Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в - 82.

Последвайте канала на

4660 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Сашо Наумов

2012.05.27 | 23:45

12
Този политически субект, трябва да е усетил недоверие и поддухваща загуба за да вземе това решение (привидно) така изведнъж. И ето сега не желаел разцепление. Домогване, домогване и пак домогване до властта. Цел на цялото му дългогодишно обкръжение. Всеки ход има някакво (задкулисно) значение...

2012.05.21 | 09:11

11
Искам да еба Първанов. Докато го еба, ще го стискам за циците!
Dima

2012.05.20 | 18:50

10
Според мен този човек стана за смях!Необходимото,което трябваше да направи е 2-3 години да се скрие от погледите и тогава да изплува...сега пътят му ще криволичи завинаги без да има подкрепата на една достатъчно силна маса от съмишленици...Но само си го направи!
Георги Христов

2012.05.20 | 17:36

9
На следващите избори-а може би и предсрочни - следващият министър-председател се очаква да бъде ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ - един достоен и истински политик.

2012.05.20 | 13:21

6
Ама даниело ма, не си ли излезнала още на магистралата. Червена бабичка не вменявай и не поствай хиляда пъти шизофренията си.Твоя обект на оргазъм - Ленин, не те ли е учил да поставяш всичко на съмнение. Ааа ще ти пишат двойка от бкп-то.
ДС-наш отракан кадър

2012.05.20 | 17:34

8
Хитър е Гоце! Много е хитър! Мазен, лицемерен и подмолен. Много хитър ход!
валката

2012.05.20 | 13:22

7
ако е умен Първанов не би се занимавал с политика ,така както направиха предишните президенти на Р България,защото държавата съвсем легално му е дала достатъчно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012.05.20 | 13:21

5
Първанов е хитър политик, мислите ли че той ще се откаже ей така? Нещо е намислил май...
pencho191

2012.05.20 | 13:21

4
Goce mrasnik dolen,triabva da te linchuvat.!!!!

2012.05.20 | 13:21

3
БРАВО, ПЪРВАНОВ! ТИ ИМ ГО ЗАБИ - ЧЕТВЪРТИТ!!!
КАРЛОС-ЧАКАЛА

2012.05.20 | 13:21

2
СБОГОМ ГОЦЕ-АДИОС ФРАТЕЛО-ОТИВАЙ ВЕДНАГА В АРХИВА БЪРЗО И НЕМЕДЛЕНО-ВЕНСЕРЕМОС КУБА ДА ЖИВЕЕ ЧИЛИ-УРАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини