Станишев поздрави Зоран Заев

  • 16 юли 2020 13:53

  • 707
  • 1
Станишев поздрави Зоран Заев
© Сергей Станишев, фейсбук

Поздравления за Зоран Заев и СДСМ - Социјалдемократски сојуз на Македонија, които с победата на парламентарните избори получиха нов вот на доверие за про-европейския път на Северна Македония. Именно това беше залогът на изборния сблъсък. Бъдеще на европейска интеграция и партньорство или връщане към разделенията и реториката на национализма и популизма от близкото минало. Това каза лидерът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той смята, че само за три години Заев напълно преобрази лика на страната.

Чужди хакери ударили ЦИК в Скопие

"Въпреки риска от висока политическа цена, успя да изведе Северна Македония от дипломатическата изолация от времената на Груевски. Смелите реформи и политическата воля допринесоха за подписване на исторически договор с Гърция, членство в НАТО и зелена светлина за преговори за членство в ЕС. Процеси, умишлено протакани по време на десетгодишното управление на ВМРО-ДПМНЕ с цел подклаждане и яхване на вълната на евроскептицизма и национализма за подсигуряване на хватката си във властта", коментира още лидерът на ПЕС.

Предстоят тежки политически преговори, а пред СДСМ стои ново предизвикателство за намиране на необходимия консенсус и съхраняване на постигнатото през последните години. Вярвам, че ще успеят.

Социалдемократите на бившия премиер Зоран Заев изпревариха с малка преднина националистическата десница на вчерашните парламентарни избори в Северна Македония.

Последвайте канала на

Novini.bg
707 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.07.16 | 14:08

1
два леви педала

Добави коментар

Водещи новини