Борисов поздрави Зоран Заев за преизбирането му за премиер на Северна Македония

  • 31 август 2020 07:51

  • 691
  • 2
Борисов поздрави Зоран Заев за преизбирането му за премиер на Северна Македония
© Булфото (архив)

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г поздрави Зоран Заев за изборната му победа и за преизбирането му на поста министър-председател на Република Северна Македония. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„България неуморно се застъпва за правото на гражданите на Република Северна Македония да бъдат част от европейското семейство“, отбелязва министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в поздравителния адрес до своя колега.

Парламентът на Северна Македония гласува новото правителство на Зоран Заев

Борисов акцентира, че България остава последователна в подкрепата си за европейското бъдеще на своя най-близък съсед, водена от вярата, че процесът на присъединяване към ЕС ще бъде ключов двигател за реформи и стабилност.

Българският премиер посочва, че когато на 1 август 2017 г. двамата със Заев лично подписват Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, не само отварят нова глава в историята на двустранните отношения, но и показват пред света, че страните от региона са достатъчно зрели, способни и амбицирани да решават проблемите си сами.

Екатерина Захариева с поздрави до Зоран Заев

„С този акт нашите две държави поеха и ангажимент да работят за засилване на икономическото сътрудничество, връзките в образованието и културата, между бизнеса и хората от двете страни на границата“, пише министър-председателят Борисов на Зоран Заев.

Борисов изразява увереност, че както преди три години, така и днес водещо за политиците е желанието да бъде осигурено по-добро бъдеще на гражданите като отношенията между Република България и Република Северна Македония се развиват на нивото, на което винаги трябва да бъдат - на най-близки съседи и приятели.

В поздравлението си до Заев Борисов добавя, че двете страни трябва да останат отговорни и ангажирани с изпълнението на целите, поставени през 2017 г. с подписания договор.

„В този дух искрено се надявам Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси скоро да възстанови своята дейност и от страна на членовете от Република Северна Македония бъде проявено конструктивно отношение и ясен ангажимент за постигане на съгласие по обсъжданите въпроси“, посочва още министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Искрено желая успех на моя приятел Zoran Zaev, който бе преизбран за министър-председател на Република Северна...

Публикувахте от Boyko Borissov в Неделя, 30 август 2020 г.
Радина Лазарова
691 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????

2020.08.31 | 09:46

2
А, защо ли и Зоран, НЕ ИСКА да го ПОГЛЕДНЕ?!
Румен Радев - гербоубиец

2020.08.31 | 08:21

1
3opaнe не знaeш ли че тoку що се здpaвиcа с yпотpeбeния kaпут на Доган иди бъpже да се измиеш ? :)))

Добави коментар

Водещи новини