Експерт: Сътрудничеството между Сърбия и Русия се задълбочава

  • 23 ноември 2019 11:58

  • 799
  • 4
Експерт: Сътрудничеството между Сърбия и Русия се задълбочава
© Кадър БНТ (архив)

Сърбия от истинския „троянски кон“ на Русия на Балканите се превръща в един много агресивен проводник на руските интереси в региона, заяви пред БНР Милен Керемедчиев, експерт по международни отношения и бивш заместник-министър на външните работи.

Според него сътрудничеството между Белград и Москва преминава от военно ниво в сферата на разузнаването и се задълбочава.

„Сърбия винаги е поддържала политиката на Русия в региона и е разчитала на Русия за нейната борба за непризнаване на Косово. Така че не е тайна, че руските и сръбските разузнавателни служби са изключително близки и този видеозапис показва точно това – приятелските отношения в определени операции, които се извършват от сръбските служби, явно заложени от руските, в региона“, коментира Керемедчиев в предаването „Събота 150“ на програма „Хоризонт“, според когото сръбските служби се явяват прокси на руските в региона.

„Дали това е в Северна Македония, дали е към България, разбира се въз основа на енергийните проекти“.

Керемедчиев смята, че този запис е излязъл от други служби, а не от руските или сръбските и наистина има за цел да отговори на все по-затоплящите се отношения между службите на Русия и Сърбия и тяхното агресивно поведение в региона.

Сръбски министър: За разлика от Сърбия, България допуска друг да избира приятелите ѝ

Novini.bg
799 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Минчо

2019.11.23 | 13:35

1

Колкото повече се задълбочава сътрудничеството,толкова по гладни ще стават сърбите!Този филм сме го гледали доста години!

да бе

2019.11.23 | 23:46

4

Затова и сега бягаме до Сърбия да си купуваме два пъти по-евтина храна и по няколко пъти по-евтини технически и други стоки.
Апропо, умньо, колко пъти по-скъп от руския ще бъде краварският втечнен газ, с който великите алтруисти от САЩ искат да избутат руския от нас, за да се напечелят за наша сметка от нашите вдигнати поли и свалени гащи.

леле

2019.11.23 | 23:41

3

Ма сега?!

чичо

2019.11.23 | 14:01

2

а бе не знам за сърбите, ама ние винаги се ловим за къста клечка

Добави коментар

Водещи новини