Александър Вучич: Няма да влизаме в конфликт със САЩ

Ние няма да влизаме в конфликт със САЩ, това е казал сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., предаде белградското радио Б92.

Държавният глава днес е приел специалния посланик на Вашингтон за Западните Балкани Матю Палмър. "Нашата и Вашата страни имат различни възгледи и походи по отношение на Косово (САЩ са били сред първите държави, признали независимостта на бившата сръбска провинция). Аз обаче съм благодарен за пристигането Ви в Белград и възможността да обсъдим искрено всички интересуващи ни въпроси. Искам да благодаря и на Вас лично, и на САЩ за подкрепата, която ни оказвате за пълноправното ни членство в Европейския съюз", е казал още домакинът.

Гостът от своя страна е посочил, че Америка уважава избора на Република Сърбия, която се е ориентирала към ЕС, както и избора на балканската държава да не влиза в НАТО. Дипломатът от САЩ се е спрял и върху разширяването на политическото и икономическото обединение в Европа. "Това, което направи Брюксел по отношение на Северна Македония и Албания е грешка", е посочил Палмър. С тези думи дипломатът е коментирал отказа на френския президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на да не позволи на ЕС да определи дата за начало на преговори за присъединяване към ЕС на Скопие и Тирана.

Цитираната медия допълни, че Палмър е говорил през цялото време на сръбски.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет