Македонски вестник: ПЕС подкрепя започването на преговори за влизане на Северна Македония в ЕС

  • 17 септември 2019 09:54

  • 524
  • 1
Македонски вестник: ПЕС подкрепя започването на преговори за влизане на Северна Македония в ЕС
© Getty Images/Guliver (архив)

Ако ударите лекар, е същото като да сте ударили полицай, може да получите до 10 години затвор, пише в. "Слободен печат", цитирайки министъра на правосъдието Рената Дескоска. На дебат за безопасността на здравните работници, организиран по повод скорошно нападение в болница, тя каза, че според законите в страната лекарите и здравните работници имат статут на служебни лица и ако те бъдат нападнати по време на изпълнение на задълженията им, най-ниското наказание е глоба и затвор до 3 години, а ако при нападението се използва оръжие - до 10 години затвор.

Партията на европейските социалисти /ПЕС/ подкрепя позитивно решение на Съвета на ЕС през октомври за обещаното започване на преговори за членство на Северна Македония в съюза, пише в. "Нова Македония".

Това бе потвърдено на среща на премиера Зоран Заев с лидера на ПЕС, бившия български премиер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Вестникът посочва, че Станишев е поздравил договорите на Северна Македония с България и Гърция и е изтъкнал демократическата зрелост на страната, проявена чрез политиката на правителството за прокарване на реформите в сътрудничество с опозицията.

Полицаи и ветеринари гониха дива свиня из Куманово, съобщава на заглавната си страница в. "Вечер". Животното, което тичаше из улиците на града, обезпокои гражданите. След няколкочасово преследване от страна на ветеринари и полицаи свинята беше заловена и евтаназирана. За щастие, Куманово е малък град и не трябваше много да се тича, отбелязва иронично вестникът.

От тялото на дивото животно са взети проби, за да се провери дали не е била болна от африканска чума, посочва "Вечер".

БТА
524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.17 | 14:52

1

Ne se kazva makedonia tapanari....ne se sastestyva nito ezok nito natsia makedontsi....makedontsite sa bili gretsko pleme i rovorili na gretski i ne na slavianski razvalen

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини