Пожарът в планината Готен в Северна Македония се разшири

Пожарът в планината Готен в Северна Македония, който гори вече повече от две седмици между селата Покрайчево и Злеово в община Радовиш и в по-голямата си част бе поставен под контрол, днес се е разширил към язовира Турия, към местността Железен дол, община Валисево, съобщи МИА, позовавайки се на горското стопанство "Беласица" от Струмица.

Там теренът е непристъпен и освен от въздуха няма друг начин да се спре разпространението на пожара. Кметът на Василево Мариан Янев потвърди, че пожарът се е разширил в района на общината и поиска от Дирекцията за защита и спасяване да бъдат използвани хеликоптери за гасене на огнената стихия.

Според досегашните информации пожарът е обхванал повърхност от около 30 километра и според първоначалните оценки са изгорели над 200 хектара гори.

Същевременно МИА съобщи, че е бил локализиран големият пожар в района на селата Павлешинци и Габреш в региона Свети Никола.

Огнената стихия превърна в пепел 120 хектара дъбова гора, суха трева и нискостеблени растения. Пожарът горя четири дни. В момента на терена са 10 пожарникари от Свети Никола и Куманово с цел да контролират пожара, тъй като на определени места все още дими.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет