Запалиха български и гръцки флаг в Мелбърн

  • 09 септември 2019 17:32

  • 2470
  • 6
Запалиха български и гръцки флаг в Мелбърн
© Туитър

Група македонски изселници протестираха вчера пред консулството на Северна Македония в Мелбърн, Австралия, срещу Преспанското споразумение за новото име на страната, съобщи БТА, цитирайки информационния сайт МКД.

Демонстрантите са подпалили гръцко и българско знаме и картонени фигури на премиера на Северна Македония Зоран Заев и вицепремиера Радмила Шекеринска. Те са скандирали "Никога Северна, само Македония". Протестиращите са носили знамена със Звездата от Вергина. Такова знаме е било издигнато и на пилона пред консулството.

По разпореждане на вицепремиера Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на временно управляващият посолството на Република България в Австралия г-н Петър Николаев поиска среща в Министерството на външните работи и търговията по повод изгореното българско знаме в Мелбърн по време на демонстрация срещу т.нар. Преспанско спразумение.

Това съобщи съветникът в МВнР Иван Димов във Фейсбук. Българският дипломат ще призове австралийските власти да предприемат мерки за търсене на отговорност от извършителите на това деяние и ще отправи молба органите на реда да се противопоставят за в бъдеще срещу опити за поругаване на държавни символи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2470 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
NS

2019.09.10 | 19:50

6

Пак не сте разбрали или криете има и шиптерско. Скоро ще си поделим парцелите, притеснява ме, че за нас ще е най малкият!

wow

2019.09.09 | 20:10

5

Нагли тъпи лайна дето сме ги изсрали. Вече не ви искам смръдливи нищожества. Колко неща направихме за вас бе измислени човекоподобни, лизачи на сръбските ви палачи. Скоро албанците ще ви вземат и малкото, което е останало, но вие си палете знамена и там каквото искате!!!

2019.09.09 | 19:21

4

I vie malakes vylgari prodalzavate oste gs ri naritsate makedontsi.neka da vi go zapaliat

Българофил-макефоб

2019.09.09 | 17:57

1

Ние ще платим на някой циганин да изгори австралийското. и македонското знаме, че не и харесват имената на държавите им! Точно пред посолствата им!!!

charlito

2019.09.09 | 18:30

3

as sge pali znamena samo da plastat

к

2019.09.09 | 18:16

2

Тъпите копеленца живеят на другия край на света, но имат мнение тук ака трябва да стоят нещата. Майната им.

Добави коментар

Водещи новини