Българска връзка в политически скандал в Скопие?

  • 12 август 2019 18:18

  • 2424
  • 0
Българска връзка в политически скандал в Скопие?
© Getty (архив)

За българска връзка в политически скандал в Скопие съобщи македонската редакция на Дойче веле.

Германската медия публикува запис на разговор между бизнесмена Йордан (Орце) Камчев и телевизионната звезда Боян Ивановски, известен и като Боки 13, направен, когато предприемачът е бил под домашен арест през ноември 2018 г. "Българите вече не се месят", е казал бизнесменът на своя събеседник. "Дали Камчев има предвид опит българската страна да повлияе на правосъдието, нито за кои "българи" (изпълнителната власт, други институции или конкретни хора) става дума, не е изрично упоменато в записите", коментира българското издание Дневник.

"Те (предполага се, че става дума за "българите") нещо се обидиха. Това че сме приятели е факт. Но приятел в нужда се познава", е казал още Камчев. Дойче веле припомня, че той има и българско гражданство и е бил предложен за почетен консул на София в Македония. Кандидатурата му обаче е била отхвърлена след след протест от страната на Скопие.

Записът е бил пуснати във връзка със скандал, предизвикан  след публикации на медии от югозападната ни съседка, че Камчев е искал да подкупи ръководителката на Специализираната прокуратура Катица Янева. В разговора се чува и думата "шминка" ("грим"). Скопската медия Макфакс лансира версията, че предполагаемият рушвет е представлявал козметични изделия.

 

Валери Зайцев
2424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини