Хашим Тачи се надява на споразумение със Сърбия още тази година

Президентът на Косово Хашим Тачи се надява тази година да бъде постигнато споразумение за нормализиране на отношенията със Сърбия въпреки засилването на напрежението напоследък, предаде Ройтерс.

По думите на Тачи планираната на 1 юли среща в Париж на лидерите от Западните Балкани може да се окаже повратна точка.

Косовският президент призна, че усилията за нормализиране на отношенията сега са в криза, но по думите му все пак има възможност за постигане на окончателно споразумение със Сърбия.

"Смятам, че такова споразумение може да бъде постигнато тази година", каза Тачи, който говори на форума ГЛОБСЕК в Братислава.

На същата проява президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. заяви, че е по-голям песимист, но добави, че двете страни трябва да продължат да търсят компромис. Вучич подчерта, че се стреми да запази мира в района.

"Аз съм много песимистичен (за евентуално споразумение)", каза той. "Трябва да намерим решение. Щом политическата ситуация днес е толкова лоша, това означава, че други хора ще трябва да го направят в бъдеще. Трябва да намерим решение, това трябва да е решение, при което и двете страни да направят отстъпки", добави Вучич.

Коментари

  1. 2019.06.09 | 15:13

    Ох камик ми падна от сърцето. Добре, че няма да има войно, щот вече бях на път да оцапан гащите в кафяво.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет