Гръцки терорист получи пореден отпуск от затвора

  • 11 февруари 2019 17:51

  • 677
  • 0
Гръцки терорист получи пореден отпуск от затвора
© Getty Images

Нов, пореден отпуск от затвора получи високопоставеният член на разбитата през 2002 г. гръцка крайнолява терористична организация "17 ноември" Димитрис Куфодинас, съобщава в. "Катимерини",.

Куфодинас, осъден на доживотен затвор за убийства и други терористични действия, ще напусне затвора във Волос на 28 февруари и ще остане на свобода в продължение на шест дни.

Преди това осъденият бе пуснат временно на свобода в края на декември за шести пореден път.

Отпуските на Куфодинас и прехвърлянето му през август в затвор с по-лек режим предизвикаха множество негативни реакции както в Гърция, така и в чужбина.

Куфодинас изтърпява доживотен затвор за участие в 11 от 23 убийства, за които е обвинявана групировката "17 ноември". Тази организация се изплъзваше на полицията близо 30 години, докато един от членовете й не беше арестуван след нескопосана бомбена атака през 2002 г. Случаят предизвика серия арести и доведе до осъждането на Куфодинас през следващата година за убийствата, както и за въоръжени обири и бомбени нападения.

Жертвите на групировката включват военнослужещи и дипломати от САЩ, Великобритания и Турция, а също известни гръцки бизнесмени и политици.

БТА
677 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини