Йенс Столтенберг: Надявам се членките на НАТО да станат 30 скоро

  • 06 февруари 2019 13:08

  • 289
  • 2
Йенс Столтенберг: Надявам се членките на НАТО да станат 30  скоро
© Getty (архив)

Аз искрено се надявям членките на НАТО да станат 30 скоро, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде сръбското радио Б92.

Лидерът на Северноатлантическия пакт одобри днешното подписване на Протокола за присъединяването на Македония към ръководената от него организация в Брюксел. "Подписването на документа дава зелена светлина на приемането на Македония. Аз се надявам, че процесът на ратификация на допускането от 29-те страни-членки да стане бързо и ние нашето семейство да се увеличи с още един член в скоро време", каза още бившият норвежки премиер.

Документът трябва да бъде одобрен от всички членки на организацията. Заседанието на гръцкия парламент е насрочено за петък.

Влизането на балканската страна в Пакта стана възможно след като македонският премиер Зоран Заев и гръцкият му колега Алексис Ципрас подписаха историческото Преспанско споразумение през лятото.

Атина вдигна блокадата си за членството на Македония в НАТО и Европейския съюз. Държавата със столица Скопие прие да се нарече Република Северна Македония.

 

Валери Зайцев
289 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
факт

2019.02.06 | 19:10

2

Паразитна за света и за Европа организацияп - отдел на военния департамент на САЩ. Само дето ние му плащаме мурафета - щяло да ни пази, от кого бе?! Нали светът е демократизиран с усилията на благородния, безкористен САЩ! Които не ни плащат наем за 5-те си военни бази в България, единствено от всичките си 700 бази в света - като привилегия, че сме най-бедни. И ни продава най-скъпия ток, който на всичко отгоре произвежда от централи - наша собственост. Много голям БРАТ!

опорна то4ка

2019.02.06 | 13:18

1

Чьорт да го вземе ! Апят неудача на задругата на мафиотите !

Добави коментар

Водещи новини