Говорителят на Ердоган говори с Джон Болтън за ситуацията в Сирия

  • 29 януари 2019 19:42

  • 695
  • 1
Говорителят на Ердоган говори с Джон Болтън за ситуацията в Сирия
© Gettyimages (архив)

Турският президентски говорител Ибрахим Калън е разговарял по телефона със съветника на американския президент по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, предаде Анадолската агенция. В телефонния разговор са били засегнати подробности по темите, по които е постигнато съгласие в телефонния разговор миналата седмица между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и американския му колега Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския

Калън и Болтън са обсъдили преди всичко развитията в Сирия. Постигнато е съгласие за продължаване на координацията в процеса на изтегляне на САЩ от Сирия, за поддържане на тясно сътрудничество по въпроса за създаване на зона за сигурност и за важността от реализация на пътната карта за Манбидж.

Наред с регионалните въпроси в телефонния разговор са били обсъдени и двустранните отношения между Турция и САЩ и е била подчертана важността от ефективно сътрудничество на двете страни в борбата срещу тероризма.

В разговора е засегната и темата за планирането на очакваното държавно посещение на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Турция.

БТА
695 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Маки

2019.01.29 | 20:36

1

Не беше ли тоя Болтън дето беше на посещение в Турция даже и с чай него почерпили турците и след 2 часа разговор му показали пътя за летището. Трумп щтял да посещтава Турция но на Трумп и вода за пиене няма да му дават. Познавам аз турците за верен прияятел залагат си живота но враг , забавят но не забравят и винаги си отмъщават .

Добави коментар

Водещи новини