Тръмп може да посети Сърбия

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския би могъл тази година да посети Сърбия, съобщава вестник "Сръбски телеграф", цитиран от Танюг.

Както и при случая с руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, Сърбия ще му организира грандиозно посрещане, пише още вестникът, припомняйки, че покана към шефа на Белия дом да посети Сърбия са отправяли няколко пъти досега президентът Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и външният министър Ивица Дачич, предаде БТА.

Източник на вестника посочва, че Тръмп е уверен, че решаването на косовския проблем е много близо, поради което във връзка с това е изпратил писма на президентите на Сърбия и Косово Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. и Хашим Тачи.

Ако се стигне до споразумение, както Тръмп и Западът очакват, това може да стане през тази година и е отличен повод американският президент да пристигне и да бъде гост на Белград, казва източникът. Според неговите думи един договор между Белград и Прищина би бил от полза за Тръмп с оглед на това, че Америка навлиза в изборен цикъл, а решаването на датиращия от десетилетия проблем би бил още един плюс за него.

"Сръбски телеграф" припомня, че сръбският президент Вучич ден след посещението на Путин заяви, че е възможно още един известен световен лидер да дойде в Сърбия, но това не са президентите на Китай и Франция, тъй като техните визити вече са обявени. Вестникът твърди, че американското посолство в Белград е поръчало изследване за това доколко едно посещение на Тръмп в Сърбия би повишило рейтинга на САЩ в страната.

Последният американски президент, който е бил на посещение в Белград, е Джими Картър през 1980 г., няколко месеца след смъртта на президента на СФРЮ Йосип Броз Тито.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет