Войници влязоха в косовския парламент (видео)

  • 14 декември 2018 12:34

  • 4028
  • 2
Войници влязоха в косовския парламент (видео)
© Getty (архив)

Войници влязоха в сграда на косовския парламент, предаде сръбското радио Б92.

Телевизия от Прищина излъчи кадри от гласуването на превръщането на силите за сигурност на най-младата балканска държава в лековъоръжена армия. Малко преди косовските депутати да започнат работа в сградата на органа на законодателната власт влязоха няколко души с военни униформи. Мъжете и жените показаха облеклото на въоръжените сили. Гласуването мина без инциденти.

Белград, който не признава обявената през 2008 г. държавност на бившата си провинция, по-рано изрази опасение, че Прищина ще използва армията за етническо прочистване срещу сърбите в Северно Косово. Сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. още вчера заповяда на полицаите и военните в страната да повишат нивото на бойната готовност.

В разделения град Косовска Митровица ситуацията е спокойна. Мостът над река Ибър, който разделя северната (сръбска) част от южните албански квартали, е охраняван от подразделения на НАТО.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4028 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Fake news

2018.12.14 | 15:00

1

Подвеждащо заглавие и снимка.

gfgfdgd

2018.12.15 | 23:07

2

Съгласен. Подвеждащо заглавие.

А относно конфликта, Сърбите предупредиха, че имат оръжие за масово поразяване, и ще го използват по страни, които предоставят въздушен коридор на враговете им, тоест както ние направихе по времето на Иван Костов.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини