Президентите на Косово и Сърбия се срещнаха в Брюксел

  • 25 юни 2018 11:10

  • 856
  • 0
Президентите на Косово и Сърбия се срещнаха в Брюксел
© gettyimages (архив)

Президентът на Косово Хашим Тачи и сръбският му колега Александър Вучич се срещнаха в неделя в Брюксел в рамките на диалога за нормализация на отношенията между двете страни, който се провежда под шапката на Европейския съюз, съобщава агенция "Фокус", позовавайки се на базираното в Прищина албанско електронно издание "Gazeta Express".

След срещата Тачи обяви, че срещата е била трудна, имайки предвид че на нея са обсъждани проблеми, трупани в продължение на около век.

„Знам, че и двете страни ще спечелят от потенциално споразумение и се страхувам, че ако не постигнем договорка, ще навредим на европейското бъдеще, ще отложим европейското бъдеще и ще останем изолирани“, заяви той.
„Не можем да останем жертви на горчивото минало и трябва да погледнем напред – към бъдещето на нашата страна и нашия народ“, продължи косовският държавен глава.

„Това е подходящ момент и ако изпуснем тази възможност, това ще струва скъпо и на двете страни. Днес ние обсъдихме конкретни въпроси, обсъдихме варианти за това, как да продължим към финалната фаза на диалога и как да намерим решение на проблемите между двата народа. Живеем близко едни до други, познаваме се и искаме да изградим нормални взаимоотношения“, заключи Тачи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини