Александър Вучич: Някои в Косово си измислят

  • 30 март 2018 16:39

  • 2031
  • 0
Александър Вучич: Някои в Косово си измислят
© gettyimages (архив)

Някои хора в Косово имат прекалено богата фантазия и започнаха да си измислят, каза сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., предаде белградското радио Б92.

Държавният глава на западната ни съседка отговори на колегата си от Прищина Хашим Тачи. Лидерът най-младата балканска държава обвини Сърбия, че провокира напрежение и сравни нейния ръководител дъс севернокорейския водач Ким Чен Ун. "Това са измислици. Ние пазим стабилността и мира в нашия невралгичен регион. Ние искаме мир, но сме готови да защитаваме нашата териториална цялост", категоричен бе Вучич.

Президентът на Сърбия на въпрос дали ще има промени в кабинета отговори: Обсъдехме този въпрос с премиера Ана Бърнабич. Засега не се очакват рокади в правителството. Ние имахме идеи за смяна на министри, но заради ситуацията в Косово реализацията им остана на заден план.

Напрежението между Белград и Прищина се покачи през последните дни. Силите за сигурност на Косово наскоро арестуваха политика от Белград Марко Джурич. Задържането стана повод за размирици в разделения между сърби и албанци град Косовска Митровица и призиви на Европейския съюз двете страни да се въздържат от употреба на сила.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2031 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини