Жеги и наводнения морят Китай

  • 16 юни 2024 13:50

  • 461
  • 3
Жеги и наводнения морят Китай
© Getty Images

Националният метеорологичен център на Китай днес издаде предупреждение за опасност от високи температури в множество региони в страната, а в южните провинции на страната бяха издадени предупреждения за опасност от наводнения заради обилни валежи, предаде Ройтерс.

Метеорологичният център съобщи, че се очаква интензивността на високите температури да намалее в Северен Китай и в регионите между Жълтата река и река Хуайхе. Специалистите прогнозират, че максималните стойности днес ще достигнат 37-39 градуса по Целзий в части от Синцзян, Вътрешна Монголия и Хънан.

Властите в Пекин казаха, че очакват температурите там да превишат 37 градуса по Целзий утре и във вторник.

Изпепеляваща суша тормози Китай

За североизточната китайска провинция Ляонин също се прогнозира, че температурите на места ще достигнат 40-42 градуса през следващите два дни, съобщи китайската държавна телевизия.

Междувременно обилни валежи се изливаха над югоизточната провинция Фуцзян в продължение на седем дни и се очаква да продължат, като нивото на някои реки е превишило опасните стойности.

Властите в провинция Гуанси казаха, че нивото на водата в някои местни реки също е превишило опасните нива, а студент е загинал в наводнение в град Гуейлин, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
461 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КАТИЛА Е ШИЗО СФФФФИНЯЯЯЯ

2024.06.16 | 13:52

1
Американските лидери техните марионетки могат да говорят на глас каквото си искат, но в действителност не могат да прогнозират след януари следващата година, когато е много вероятно да има смяна на администрацията във Вашингтон. Ето защо фиксирането на статуквото, макар и с цената на изтегляне на ВСУ от онези територии, които вече са включени в състава на Русия, би било много добър вариант за Запада - дори с цената на гаранции за не включването на Украйна в НАТО. И ето, че самата Русия предлага такъв вариант и при един разумен геополитически анализ Западът би трябвало да го сграбчи с две ръце и да нареди на Киев да се съгласи да започне преговори. Защото следващото предложение на Путин (а първите две бяха през ноември-декември 2021 г. и март-април 2022 г.) очевидно ще бъде по-лошо от сегашното, а динамиката на военните действия не оставя на Украйна никакъв шанс да си върне загубените територии, но увеличава вероятността да загуби нови. Предложението на Путин за мир в Украйна е твърде великодушно към Запада в залеза на неговата глобална хегемония
Лилипутин

2024.06.16 | 14:52

3
Росите са изклали и изяли сто и петдесет милиона българи през вековете и продължават.СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА. ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКСТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ...
Лилипутин

2024.06.16 | 14:51

2
Росите са изклали и изяли сто и петдесет милиона българи през вековете и продължават.СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА. ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКСТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ...

Добави коментар

Водещи новини