Изпепеляваща суша тормози Китай

  • 13 юни 2024 12:36

  • 285
  • 1
Изпепеляваща суша тормози Китай
© pixabay

Седмици на оскъдни валежи в части от Китай, съчетани с изгаряща жега, доведоха до суша в няколко провинции, което накара властите да предприемат мерки за минимизиране на въздействието върху земеделието, водните и енергийните ресурси, предава Ройтерс.

Министерството на земеделието на Китай съобщи, че високите температури са оказали неблагоприятно влияние върху лятното засаждане и борбата със сушата е трудна задача. Екипи са изпратени в седем провинции за насоки на местните власти и производители.

Настъпва опасно горещо лято: Рекорди с над 40 градуса, екстремно високи температури и суша

Министерството на водните ресурси също предприе спешни мерки за управление на сушата в провинциите Гансу, Шанси, Шанси, Хънан и Шандонг.

Прогнозира се, че температурите ще достигнат рекордни стойности в някои части на Китай, като в провинциите Хъбей, Хънан и Шандонг може да достигнат 44 градуса Целзий.

Министерството на извънредните ситуации предупреди засегнатите региони да защитят водните и хранителните ресурси. В Южен Китай обилните дъждове също представляват заплаха, особено в крайбрежната провинция Фудзиен.

Последвайте канала на

Калина Христова
285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.13 | 13:35

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини