Жегите в Индия взеха жертви

  • 30 май 2024 06:48

  • 999
  • 1
Жегите в Индия взеха жертви
© gettyimages

Рекордни жеги в Индия. Температурата в северната част на страната надхвърли 50 градуса. Милиони индийци са изложени на опасна жега от повече от две седмици. Бяха отчетени над 45 градуса в общо 37 града в северната и централната част на страната.

В сряда беше поставен абсолютен рекорд в столицата Делхи. Термометрите отчетоха 52,3 градуса. Два града обявиха, че има смъртни случаи заради жегите. Все още не е изготвена систематизирана информация колко са пострадалите. Индийското лято, което е от март до септември, обикновено е горещо и влажно. Сега обаче валежи няма, а температурите са значително по-високи от нормалното. Синоптиците казват, че през юни вероятно положението ще е същото.

Настъпва опасно горещо лято: Рекорди с над 40 градуса, екстремно високи температури и суша

Последвайте канала на

Калина Христова
999 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лилипутин

2024.06.16 | 17:04

1
Росите са викингско племе прокудено от викингите. За това племе викингите казват,че не са раждани,а са из с рани-толкова гнусни и нагли били. Росите са били наричани от българите-людоеди. България се е простирала от Белград до Китай. Конфуций е написал"Аз съм ученик на българите". С поголовна сеч росите избиват българите и заграбват земите ѝ. Амереканските и английските тъпанари са виновни да осмърдява роската смрад човечеството. Също и японските глупаци,които и "подариха"милион и половина армия от българските колонии за борба срещу Паулос.Америка въоръжава росите да воюват срещу хитлерюген-10-12годишни деца,за да си закачат парцалите по райхстага. Сега росите ще прелъжат китайците и...все такааа...до края на москваааа... Амин дай Боже...СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ.

Добави коментар

Водещи новини