Индийският премиер нападна опозицията

  • 20 април 2024 14:56

  • 522
  • 2
Индийският премиер нападна опозицията
© Gettyimages (архив)

Индийският министър-председател Нарендра Моди нарече днес опозиционния Индийски национален конгрес лоза, която няма корени или клони, но изцежда силите на всички, които я подкрепят, предаде БТА, цитирайки индийската агенция ПТИ. 

По време на проява в град Пархбани в щата Махаращра Моди заяви, че целта на изборите за Лок сабха (Народната камара) е да превърнат Индия в развита и независима страна. Само за 10 години Индия мина дълъг път на развитие, каза Моди, водачът на Индийската народна партия. Лок Сабха в Парбхани ще бъде избран при втората фаза от изборите, която ще се проведе на 26 април. Това са първите избори, чиято цел е да направят Индия третата по сила икономика в света. 

Индийският премиер: Борбата с корупцията ще продължи

Моди разкритикува опозиционния Индийски национален конгрес, като каза, че той е "лоза, която няма корени или клони. Тя изцежда силите на тези, които я подкрепят". По думите на индийския премиер правителството ще построи 30 милиона къщи за бедните в страната и изтъкна, че самият той е живял в бедност и разбира проблемите на бедните хора. 

"Вашите мечти са мои мечти", каза той пред множеството на проявата в Пархбани. Моди също така призова партийните работници да спечелят всяка избирателна секция, като заяви, че за целта ще трябва да спечелят подкрепата на всички.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
522 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:17

2
❤️ Г­­о­­р­­е­щ­и­ ­­м­­­о­­м­­и­­ч­е­­­т­­­а­ ­­­в­­и­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­а­­­т ­­­-­­­ X­1­8­­­.­F­­U­N

2024.04.20 | 22:22

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

Добави коментар

Водещи новини