Лавина взе жертва в ски курорт в Индия

  • 22 февруари 2024 15:21

  • 226
  • 2
Лавина взе жертва в ски курорт в Индия
© pixabay

Най-малко един чуждестранен скиор загина, а други бяха затрупани под лавина, паднала в една от най-популярните ски дестинации в Индия, съобщава "Ройтерс".

Близо метър и половина сняг е паднал за седмицата в град Гулмарг, област Кашмир, поради което местните власти са издали предупреждение за лавини в района.

Експерт изброи част от предпоставките за покачване на лавинната опасност

"До момента има един загинал скиор и петима спасени", отчете Манзур Ахмад, ръководител на спасителния екип. Той уточни, че националността на загиналия все още не е установена. Повечето затрупани скиори са чужденци.

По данни на местните власти "огромна спасителна операция" е предприета за изваждане на затрупаните.

Регионът Кашмир в Хималаите е популярна дестинация за любителите на зимни спортове. В миналото обаче в региона често са се случвали инциденти, свързани с лавини. През февруари миналата година двама полски скиори загинаха, а 19 бяха спасени, след като лавина помете същия регион.

Последвайте канала на

Калина Христова
226 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:50

2
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­­­ ­­­м­­­о­м­­­и­­ч­е­т­а­ ­­в­и­ ­­­о­­­ч­а­­к­­­в­­­а­­т ­­-­­­ X­1­8­­­.­F­­U­N

2024.02.22 | 17:09

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини