Фермерите в Индия стачкуват

  • 16 февруари 2024 08:18

  • 596
  • 2
Фермерите в Индия стачкуват
© Getty Images

Асоциации на фермери и селски съюзи в Индия обявиха общонационална стачка от 6 ч. местно време днес, предаде ТАСС.

Ръководителите на влиятелната организация "Санюкт кисан морчха" (SKM, Обединен селски фронт) заявиха пред вестник "Хиндустан таймс", че са помолили всички организации съмишленици да участват в стачката.

Земеделските стопани заявяват, че в рамките на акцията възнамеряват да блокират редица железопътни линии и магистрали за четири часа - от 12:00 до 16:00 часа.

Очаква се освен спирането на селскостопанската работа да бъде нарушен и транспортът, да останат затворени селските магазини и селскостопанските предприятия.

Междувременно фермерите заявиха, че ще продължат похода си към столицата Делхи, но са готови да проведат нов кръг от преговори с властите в неделя, 18 февруари. Вестник "Таймс ъф Индия" съобщи, че късно вечерта в четвъртък е било постигнато споразумение, като властите са заявили, че са готови да разгледат исканията на фермерите.

Гръцките фермери ще щурмуват с трактори Атина

Засега фермерите, тръгнали към столицата, бяха спрени на границата на щата Харяна, на повече от 100 км от Делхи. Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да спре напредването на протестиращите. Въпреки това протестиращите заявиха, че възнамеряват да маршируват до столицата, като искат и среща с премиера Нарендра Моди, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
596 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:02

2
❤️ Г­­о­р­­е­щ­­и­­ ­­­м­­о­м­­и­­ч­е­т­­­а­ ­в­­и­ ­­­о­ч­­­а­к­в­а­­т ­­-­­­ X­­1­­8­­.­­F­­U­­N

2024.02.16 | 10:11

1
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини