Филипинската армия съобщи, че е убила деветима предполагаеми ислямисти

  • 27 януари 2024 14:00

  • 872
  • 3
Филипинската армия съобщи, че е убила деветима предполагаеми ислямисти
© Getty Images/Guliver

Филипинската армия съобщи днес, че е убила деветима предполагаеми ислямисти в южната част на Филипините, предаде Асошиейтед прес.

Сред убитите са двама ключови заподозрени за бомбена атака от миналия месец, при която загинаха четирима миряни, участващи в християнско богослужение.

В четвъртък армията е предприела операция срещу групировката "Даула исламия", която е съюзник на терористичната организация "Ислямска държава". При операция са били ранени леко четирима филипински войници.

Филипинският президент: Напрежението в Южнокитайско море се е увеличило

В четвъртък и петък филипински войници участваха в серия от престрелки с около 15 предполагаеми ислямисти, след като местни жители информираха армията за местонахождението на екстремистите, каза говорителят на филипинската армия полковник Луи Дема-ала.

Говорителят отбеляза, че оцелелите екстремисти са избягали и че армията ги преследва, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
872 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Новини бг

2024.01.28 | 18:13

3
АЙДЕ МАЛКО ПО СЕРИОЗНО И НАПИШЕТЕ ЧЕ , РУСНАЦИТЕ СА ВЕЧЕ ПРЕД КУПЯНСК. ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ ЗА УКРАЙНСКАТА АРМИЯ.ВЕЧЕ, ВСИЧКИ РАЗБРАХМЕ КАКВА Е РОЛЯТА НА ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА- ПСИХОТО....ГАДНА СОРОСОИДНА ПРОПАГАНДА....
ЖИВОТНИ СКАПАНИ

2024.01.27 | 16:55

2
КАЗАХ ДА ИЗГОНИТЕ ХРИСТИЯНСКИТЕ ПОПОВЕ С РИТНИЦИ ПОД ОПАШКИТЕ!

2024.01.27 | 16:10

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини