Индия все още не е изтеглила военния си персонал от Малдивите

  • 25 януари 2024 09:29

  • 714
  • 0
Индия все още не е изтеглила военния си персонал от Малдивите
© pixabay

Правителството на Индия не е казало на своя отбранителен персонал да се изтегли от Малдивите след призив от Мале, каза началникът на индийския флот адмирал Р. Хари Кумар пред телевизионния оператор CNN-News 18 в четвъртък.

Връзките на Индия с Малдивите се обтегнаха след победата на изборите на президента на Малдивите Мохамед Моизу миналата година, който обеща да прекрати политиката на своята страна "Индия на първо място" и по-късно призова за изтегляне на индийските войски до 15 март.

Решенията на Моизу се разглеждат като отклоняване от Индия за изграждане на по-силни връзки с Китай в регион, където Ню Делхи и Пекин се състезават за влияние.

Президентът Драупади Мурму: Даването на повече правомощия на жените е от съществено значение за развитието на Индия

"Очакваме инструкции, каквото и да е решението", каза Кумар, попитан за връщането на военния персонал от Малдивите, добавяйки, че Ню Делхи "всъщност" не е издал никакво съобщение до флота досега.

Контингент от около 80 индийски войници са разположени в нацията от архипелага в Индийския океан, за да осигурят подкрепа за военно оборудване, предоставено на Мале от Ню Делхи и да помогнат в хуманитарни дейности.

Последвайте канала на

Калина Христова
714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини