Индийското правителство обмисля удвояване на субсидиите за жени фермери

  • 09 януари 2024 16:09

  • 762
  • 1
Индийското правителство обмисля удвояване на субсидиите за жени фермери
© pixabay

Правителството на индийския президент Нарендра Моди обмисля да удвои годишните кешови субсидии за жените собственици на земи, които се занимават с фермерство, до 12 000 рупии (144 долара), съобщиха източници, цитирани от Ройтерс.

Планът, който вероятно има за цел да привлече подкрепа сред жените преди общите избори в страната тази година, вероятно ще бъде обявен в рамките на бюджета на 1 февруари и може да струва на правителството допълнителни 120 млрд. рупии (1,44 млрд. долара), според двама от източниците. 

Схемата ще надгради действаща програма, която Моди обяви преди предишните общи избори през 2019 г. В тазгодишните избори, които се очаква да се проведат през април или май, премиерът ще се бори за трети мандат. 

По програмата "Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi" правителството предоставя 6000 рупии годишно както на мъже, така и на жени фермери. Досега властите вече са отпуснали над 2,81 трлн. рупии на над 110 милиона фермери по 15 транша до ноември миналата година, сочат правителствени оценки.

Досега не бе съобщавано за план за удвояване на подкрепата и насочването й към жените, министерството на земеделието отказа да коментира, а финансовото министерство не отговори на запитванията за коментар, допълва Ройтерс.

Запасите от пшеница в Индия ще останат над буферните нива

В Индия има над 260 милиона фермери и заедно със семействата си ще са значителна електорална сила в страната с население от 1,4 милиарда души. Жени са 60 процента от общия брой фермери, макар че по-малко от 13 процента от тях притежават земята, която обработват, сочат официални данни.

Последвайте канала на

Калина Христова
762 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.09 | 16:57

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. То.ва лека.рство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини