Руска правителствена делегация е пристигнала в КНДР

  • 15 ноември 2023 09:37

  • 256
  • 1
Руска правителствена делегация е пристигнала в КНДР
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Руска правителствена делегация е пристигнала в Корейската народнодемократична република (КНДР) за преговори за търговско и научно сътрудничество, съобщи  информационната агенция на Пхенян ЦТАК, цитирана от Ройтерс и Йонхап, предаде БТА.

Делегацията, която е водена от руския министър на природните ресурси Александър Козлов, е пристигнала вчера, за да участва в 10-ото заседание на Комитета за сътрудничество в областта на търговията, икономиката, науката и технологиите между двете страни. Служители на работно ниво от двете страни обсъждаха сериозно "практически въпроси за осъществяване на сътрудничество в различни области, които да бъдат отразени в протокола от срещата".

Посещението на делегацията идва в момент, когато Пхенян се стреми да засили военното сътрудничество с Москва след срещата между севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, и руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 на 13 септември във Владивосток.

Ким Чен-ун: Срещата с Путин е трамплин за по-близки отношения с Русия

Козлов заяви, че Русия иска да развие "съществено сътрудничество" със Северна Корея, основавайки се на споразуменията, подписани от двамата лидери. Той също така благодари на КНДР за "пълната ѝ подкрепа" за Русия по регионални и международни въпроси.

Последвайте канала на

Novini.bg
256 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.15 | 10:40

1
путя яко прави минети на Ким, коленичи уа.

Добави коментар

Водещи новини