Китай наложи санкции на американските компании "Нортръп Груман" и "Локхийд Мартин" заради продажби на оръжия на Тайван

  • 15 септември 2023 17:14

  • 1062
  • 3
Китай наложи санкции на американските компании "Нортръп Груман" и "Локхийд Мартин" заради продажби на оръжия на Тайван
© Getty (архив)

Китай наложи санкции срещу американската компания в областта на авиокосмическата и отбранителна индустрия "Нортръп Груман" и подобната на нея "Локхийд Мартин" заради предоставянето на оръжия на Тайван, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на външното министерство на Пекин.

Китай призова САЩ да прекратят военните си връзки с Тайван и да спрат да въоръжават Тайпе, тъй като в противен случай Вашингтон ще бъде подложен на "решителни и силни ответни мерки" от китайска страна, каза говорител на дипломатическата централа на азиатската държава на редовна пресконференция в Пекин.

Според китайското външно министерство дъщерната компания на "Локхийд Мартин" в щата Мисури е била главният изпълнител, който е бил пряко замесен в оръжейна доставка за Тайван на 24 август, а "Нортръп Груман" е участвала многократно в продажби на оръжия на Тайван.

Правителството на Байдън е одобрило военна помощ за Тайван

Последвайте канала на

Novini.bg
1062 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
хаххахха

2023.09.15 | 19:24

3
Само така. Малко и краварските компании да седнат на китайския чеп. Пък в хамерика е опасно да дразниш частния сектор. Току виж изпърдели президента.

2023.09.15 | 19:22

2
американо ке седне на китайскио чеп
лт

2023.09.15 | 18:23

1
Ти да видиш тези как само подпалват конфликти и си продават оръжията... няма ли кой да ги спре вече ? Няма ли кой да им каже "Спрете, искаме да живеем в мир" ?

Добави коментар

Водещи новини