Шарл Мишел на официално посещение в Китай

  • 28 ноември 2022 09:36

  • 270
  • 3
Шарл Мишел на официално посещение в Китай
© getty images

Китайското външно министерство потвърди в понеделник, че председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в ще посети страната в четвъртък (на 1-ви декември), предаде Ройтерс.

Говорител на министерството отбеляза, че Мишел ще посети страната по покана на китайския президент Си Цзинпин.

Миналата седмица медиите съобщиха, че висшият служител в ЕС ще се срещне със Си Цзинпин и с няколко други китайски представители по време на посещението си в азиатската страна, като ще бъдат обсъждани редица глобални предизвикателства, включително войната в Украйна, напрежението около Тайван и опасенията на ЕС относно небалансираните икономически връзки.

"На фона на напрегната геополитическа и икономическа среда, посещението е навременна възможност както за ЕС, така и за Китай да поемат определени ангажименти. За нас е от решаващо значение Китай и Русия да не заемат една страна, да не виждаме Китай да предоставя оръжия на Русия, Китай да не заобикаля санкциите на Европейския съюз", се казва в изявление на Европейския съвет от края на миналата седмица.

Посещението идва, след като европейските лидери съвместно изразиха загриженост на среща миналия месец относно икономическата зависимост на ЕС от Китай.

Шарл Мишел призова за засилване на връзките между Централна Азия и ЕС

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
270 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.28 | 17:33

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Ukraina55

2022.11.28 | 12:49

2
Скоро китаи ще бъде наш и ще вкараме демокрацията във китаи.Много скоро Китаи ще бъде наш.И ще бъде приятел на великата западна империя на доброто.Взехме да отваряме очите на китаиците и да вкарваме постепено влиянието си на ЕС.

2022.11.28 | 10:47

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини