Шарл Мишел открива дипломатическа мисия на ЕС в Катар и обсъжда енергийно сътрудничество

  • 07 септември 2022 15:08

  • 317
  • 1
Шарл Мишел открива дипломатическа мисия на ЕС в Катар и обсъжда енергийно сътрудничество
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в е на официално посещение в Катар - един от водещите производители на втечнен природен газ в света - с основен акцент енергийното сътрудничество на фона на стремителния ръст на цените след началото на руската инвазия в Украйна, предаде Франс прес.

Той откри днес дипломатическо представителство на ЕС в малкото, но богато и влиятелно емирство в района на Персийския зали, информира БТА.

Тази визита е "важен сигнал за нашата политическа воля да укрепим връзките си с Катар" в сфери като "енергетиката, икономическото развитие (и) предизвикателствата в областта на сигурността по целия свят", каза на церемонията председателят на Европейския съвет.

Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в ще има срещи с емира шейх Тамим бин Хамад Ал Тани и с министъра на енергийния министър Саад Шерида ал Кааби.

Шарл Мишел: ЕК закъснява с предложенията за намаляване на цените на енергията

Той ще обсъди с тях "регионални и международни въпроси, сред които руско-украинската и енергийната криза", заяви представител на катарското правителство.

В понеделник Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в бе в Алжир - един от водещите доставчици на газ за Европа. Той похвали северноафриканската държава като "надежден партньор" в енергетиката.

Европа е заплашена от недостиг на газ тази зима, тъй като доставките от Русия са поставени под въпрос. В петък руската държавна компания "Газпром" спря напълно подаването по газопровода "Северен поток 1".

Цветелина Кирилова
317 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.08 | 09:48

1
ПУКНЕТЕ ОТ БЕЗСИЛНА ЗЛОБА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини