ОАЕ премахва задължителното носене на маски навън

  • 27 септември 2022 07:13

  • 800
  • 0
ОАЕ премахва задължителното носене на маски навън
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Обединените арабски емирства (ОАЕ), където се намира световният бизнес и пътнически център Дубай, ще смекчат изискванията за носене на маски, наложени заради пандемията от коронавируса, съобщава БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32518

От утре носенето на маски на публични места няма да бъде задължително, като изключение ще правят само медицинските центрове, джамиите и общественият транспорт, съобщи официалната информационна агенция УАМ.

Маските няма да бъдат задължителни в училищата. Служителите в хранителния сектор, както и всички хора, които са доказано инфектирани или за които се подозира, че са заразени с коронавируса, обаче ще трябва да продължат да си слагат маска.

В началото на пандемията през 2020 г. Дубай, където се намира най-натовареното международно летище в света, беше принуден да спре всички пътнически полети и да затвори летищата си за осем седмици. 

Колко опасен е новият подвариант на "Омикрон“ – "Кентавър“?

За разлика от столицата на Абу Даби обаче Дубай бързо отмени ограниченията за посетители.

Миналата година през международното летище на Дубай са преминали повече от 29,1 милиона пътници. Този брой обаче е далеч по-малък в сравнение с преди пандемията. За сравнение, през 2019 г. бяха регистрирани 86,4 млн. пътници, отбелязва АП.

Повече за Коронавирус

corona
Цветелина Кирилова
800 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини