Антониу Гутериш посети наводнени райони в Пакистан

  • 10 септември 2022 15:54

  • 376
  • 1
Антониу Гутериш посети наводнени райони в Пакистан
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно посети днес пострадали от тежки наводнения райони в пакистанските провинции Синд и Белуджистан, ден след като заяви, че светът има дълг да предостави значителна помощ на бедната страна, съобщи БТА. 

Гутериш пристигна вчера на двудневно посещение в Пакистан, след като страната беше опустошена от поройни дъждове и наводнения. Най-малко 1396 души загинаха, 12 728 бяха ранени, а милиони останаха без дом в резултат на бедствието, което също така разруши пътна и комуникационна инфраструктура. 

Наводненията в Пакистан са убили 458 деца

Генералният секретар обиколи засегнати от наводненията места в Синд и Белуджистан. В двете провинции водите потопиха големи площи с памук и захарна тръстика, бананови овощни градини и зеленчукови насаждения. Стотици кирпичени къщи бяха унищожени, а останалите без дом хора трябваше да се подслоняват в палатки покрай разрушените пътища. 

“Днес Пакистан се нуждае от значителна финансова подкрепа, за да се справи с тази криза”, каза Гутериш. Според него “това не е въпрос на щедрост, това е въпрос на справедливост”. 

Той разговаря с главния министър на Синд Мурад Али Шах за понесените от провинцията щети. При посещението генералният секретар беше придружаван от пакистанския министър-председател Шахбаз Шариф и някои министри. 

Гутериш изрази своята съпричастност с пакистанския народ и каза, че ООН ще използва ограничените си ресурси, за да помогне и да настоява “тези, които имат възможностите да подкрепят Пакистан, да го направят веднага и то в голям мащаб”. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Удавете ги тия ГОИ...

2022.09.10 | 18:04

1
Нямат ли надраскани по ръцете/краката св*ас*ти*ки, тотенкопф, портрети на Хи*тл*ер, надписи Бяла Гордост/Сила - давете ги смело тия ГОИ... Ние в Европа сме / пак сме си нацисти/фашисти и тук подркрепяме/симпатизираме и най-вече ОБИЧАМЕ нацисти/фашисти - като нашите братя и сестри от Азов!!! Ааааааа - за малко да забравя...!!! Все пак, ако са сходни мургавелковци - ги питайте нещо на иврит, че може да са нашите братя ционисти/нацисти/фашисти от Израел, а те въпреки цвета на кожата им, гърбавите им носове, и другите множество малформации/недъзи, които по принцип не се вписват много, много в устава, за "правилен" арийски екземпляр - все пак са си от нас... Вижте ги само колко последователно/методично/систематично избиват Гоите от Палестина през няколко месеца...!!! :)

Добави коментар

Водещи новини