Китайските власти затвориха прочут тибетски дворец заради COVID-19

  • 09 август 2022 09:05

  • 439
  • 0
Китайските власти затвориха прочут тибетски дворец заради COVID-19
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Китайските власти затвориха прочутия тибетски дворец Потала, след като в хималайския регион беше регистрирана лека епидемия от COVID-19, предаде Асошиейтед прес.

Действията подчертават, че Китай продължава да се придържа към своята политика на "нулев COVID", която налага затваряне, рутинни тестове, карантина и ограничения за пътуване, дори когато повечето други страни са отворили отново врати.

Китайските власти продължиха локдауна в столицата на островната провинция Хайнан

В съобщение на сайта на двореца в социална медия се казва, че Потала,  който е традиционният дом на будистките лидери на Тибет, ще бъде затворен от вторник, а датата на повторното му отваряне ще бъде обявена по-късно

Икономиката на Тибет е силно зависима от туризма, а Потала е ключова забележителност, посочва АП.

Според Китай твърдата му политика е успяла да предотврати мащабни хоспитализации и смъртни случаи, докато критиците, включително Световната здравна организация, осъждат въздействието ѝ върху икономиката и обществото и твърдят, че тя не е в крак с променящия се характер на вируса и новите методи за превенция и лечение.

Във вторник Китай обяви 828 нови случая на вътрешно предаване на вируса, 22 от които в Тибет. Повечето от тези случаи не са показали симптоми.

Междувременно повече от 80 000 пътници остават блокирани на южния курортен остров Хайнан съгласно изискванията, че през следващите дни трябва да направят отрицателен тест за вируса, преди да им бъде разрешено да напуснат.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини