Блинкън призовава Лавров да избере дипломацията за изход от кризата в Украйна

  • 18 януари 2022 18:55

  • 2406
  • 4
Блинкън призовава Лавров да избере дипломацията за изход от кризата в Украйна
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призова за намиране на "дипломатическия изход" за слагане на край на кризата между Русия и Украйна по време на разговор с руския външен министър Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи, съобщи днес Държавният департамент, цитиран от Франс прес.

Блинкън "подчерта важността да се следва пътят на дипломацията за успокояване на напрежението, произтичащо от дълбоко обезпокояващото струпване на руски войски във и около Украйна", посочи в изявление говорителят на Държавния департамент Нед Прайс, преди заминаването днес на държавния секретар за Киев.

"Държавният секретар повтори непоколебимата ангажираност на САЩ със суверенитета и териториалната цялост на Украйна и подчерта, че всяка дискусия относно европейската сигурност трябва да включва европейските съюзници и партньори на НАТО, включително Украйна", добави Нед Прайс.

По време на пресконференция днес с германската си колега Аналена Бербок, Сергей ЛавровСергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат, като от 2004 година е министър на външните работи каза, че чака отговори от Запада относно предложенията на Русия за правно обвързващи гаранции за неразширяване на НАТО, преди да поднови преговорите по настоящата геополитическа криза, която заплашва да прерасне в конфликт в Украйна, отбелязва БТА.

Лавров: Русия не възнамерява да изтегля войските си от границата с Украйна

Константин Тодоров
2406 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
натурална размяна

2022.01.18 | 20:33

1
Блинкън призовава Лавров да избере дипломацията за изход от кризата в Украйна. Лавров му препоръча да се запаси с памперси, щото ...

2022.01.18 | 21:16

4
като завалят ракетите утре , българите ще сме пак с пръст в дупе с тия американски бази в България
ТУК

2022.01.18 | 21:01

2
има тэпанари дето ще се радват на военен конфликт и си мислят че руснаците са велики но не са наясно с историческите факти

2022.01.18 | 21:15

3
тъпанарат си ти трол , никой не иска война , въпросът е съвсем друг, но ти си тъп трол и ти се плаща да ядеш лайна

Добави коментар

Водещи новини