Хонконг забранява летищния транзит за пътници от над 150 страни

  • 14 януари 2022 11:04

  • 331
  • 0
Хонконг забранява летищния транзит за пътници от над 150 страни
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Пътниците от 153 страни няма да могат да преминават транзитно през летището в Хонконг, за да се предотврати разпространението на Ковид-19, съобщиха летищните власти, цитирани от Франс прес.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 775

Временната забрана се отнася за всички страни, определяни от хонконгските власти като "високорискови" в санитарно отношение. Тя влиза в сила в неделя (16 януари) за срок от един месец. Целта е да се овладее разпространението на силнозаразния вариант Омикрон.

Хонконг забрани от 8 януари влизането на негова територия на пътници, пребивавали през последните 21 дни в осем страни - Австралия, Канада, САЩ, Франция, Индия, Пакистан, Филипините, Великобритания.

Транзитът през хонконгското летище вече ще бъде невъзможен за лица и от всички други "високорискови" страни. Те ще могат да влизат в Хонконг, само ако са ваксинирани и ако прекарат 21 дни в карантина.

Континентален Китай и Хонконг единствени в света продължават стратегията "нула ковид" за избягване на всяка цена на разпространението на пандемията на тяхна територия и налагат драконовска политика на изолация на заболелите и контактните с тях.

Тази стратегия позволи на 7,5-милионния град да регистрира едва малко над 12 000 случая и само 213 починали от началото на пандемията, но с цената на скъпоструваща международна изолация за този световен финансов център, отбелязва БТА.

Хонконг съобщи за първи случаи на Омикрон извън системата си за карантиниране

Константин Тодоров
331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини