Филипинските власти забраняват на неваксинираните жители на столицата Манила да използват градския транспорт

  • 12 януари 2022 11:32

  • 386
  • 1
Филипинските власти забраняват на неваксинираните жители на столицата Манила да използват градския транспорт
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

В столицата на Филипините Манила хората, които не са ваксинирани срещу коронавируса, вече нямат право да пътуват с градския транспорт, предаде ДПА, като се позова на транспортното министерство. Решението идва на фона на рязкото покачване на инфекциите с коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31560

Новата мярка влезе в сила в столицата и околния столичен район с население от около 13 милиона души. Тя ще продължи да действа, докато областта е под трето ниво от петстепенната система за тревога в страната.

За да получат билет за градския транспорт, жителите ще трябва да представят удостоверение за ваксинация и документ за самоличност. Изключение се прави само за хора, чието здравословно състояние не позволява да бъдат ваксинирани.

Неотдавна президентът Родриго Дутерте разпореди да бъдат арестувани всички неваксинирани граждани, които излизат от домовете си, без да имат съществени причини.

Според данни от вчера във Филипините са ваксинирани около 53 милиона души, което се равнява на повече от 48 процента от 110-милионното население на страната.

Филипините започнаха днес кампания за ваксиниране на девет милиона души за три дни

От началото на пандемията регистрираните инфекции надхвърлят 3 милиона, като вчера здравните власти съобщиха за 28 000 новозаразени с коронавирус.

Починалите от заболяването са 52 511, допълва БТА.

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
386 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въйй

2022.01.12 | 12:16

1
Аре престанете с тая дискриминация, аре вече нещата да се нормализират

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини