Филипините започнаха днес кампания за ваксиниране на девет милиона души за три дни

  • 29 ноември 2021 10:33

  • 426
  • 1
Филипините започнаха днес кампания за ваксиниране на девет милиона души за три дни
© Getty Images

Филипините започнаха днес кампания за ваксиниране на девет милиона души за три дни, като разположиха представители на силите за сигурност и използват десетки хиляди доброволци, които да помогнат за изпълнение на задачата, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29978

Ако поставената цел бъде постигната, това ще е рекорд в една страна, в която скептицизмът по отношение на ваксините продължава да е пречка и в която съществуват и чисто логистични трудности за ваксиниране на много хора. Три милиона ваксинации на ден е почти четири пъти повече от средния брой дози, които бяха поставят на ден във Филипините този месец - 829 хиляди.

Филипинските власти разхлабиха антиковидните мерки в региона на столицата Манила

Представител на филипинските здравни власти заяви, че появата на варианта Омикрон на коронавируса прави ваксинацията още по-важна. "По-добре е да сме подготвени за ефектите на Омикрон", изтъкна днес пред Си Ен Ен Филипини Карлито Галвес, ръководител на филипинската ваксинационна програма.

Досега напълно ваксинирани са около 35,6 милиона филипинци. Филипините са с население от общо 110 милиона души, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29978

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
426 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.29 | 13:03

1
тия си поставят рекорди за сметка на здравето на хората!

Добави коментар

Водещи новини