Пекин започва да предлага подсилващи дози срещу COVID-19 преди олимпиадата

  • 22 октомври 2021 10:44

  • 185
  • 0
Пекин започва да предлага подсилващи дози срещу COVID-19 преди олимпиадата
© GettyImiges

Китайската столица Пекин започна да предлага подсилващи дози ваксина срещу КОВИД-19, четири месеца преди Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в града и околни райони, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30102

Държавните медии съобщиха днес, че всеки, навършил 18 години, който е получил двудозова китайска ваксина и принадлежи към рискова група, включително участниците, организаторите или работниците в обектите на състезанието, ще има право на допълнителна доза.

Поставянето на подсилващи дози в Китай започна в края на септември, но властите подхождат доста предпазливо към това кой да ги получава.

В Китай не изключиха вероятността COVID-19 да е внесен от ЕС

Олимпиадата, която започва на 4 февруари, може да бъде гледана на живо само от китайски жители. Част от спортните събития ще се проведат в предградието Янцин и в съседния град Чжанцзякоу.

Китай до голяма степен успява да предотврати местно предаване на вируса, налагайки строги изисквания за носене на маски, карантинни мерки и проследяване на контактите. Все още обаче се регистрират заразявания - днес властите съобщиха за 28 нови случая, включително в пекинското предградие Фънтай.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30102

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
185 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини