Новият японски премиер насрочи парламентарен вот на 31 октомври

  • 04 октомври 2021 16:47

  • 212
  • 2
 Новият японски премиер насрочи парламентарен вот на 31 октомври
© Getty images (архив)

Новият японски министър-председател Фумио Кишида свика парламентарни избори на 31 октомври, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Той съобщи новината в речта си, която произнесе днес при встъпване в длъжност.

Фумио Кишида се надява да се възползва от спокойния период, на който новите правителства обикновено се радват в началото на управлението си и който съвпада с драстично намаление на новите случаи на заразяване с COVID-19.

На първата си пресконференция след встъпването си в длъжност новият министър-председател обяви, че ще създаде експертна комисия, която да обсъди мерки за солиден икономически растеж в следпандемичния свят.

Фумио Кишида оглави управляващата партия в Япония и ще стане премиер

Фумио Кишида каза, че ще обмисли възможността на домакинствата, които са най-тежко засегнати от коронавирусната пандемия, да бъдат изплатени парични помощи.

Новият премиер каза също, че е готов да се срещне лично със севернокорейския лидер Ким Чен-ун за решаване на проблема с отвлечените японски граждани. "Проблемът с отвлечените граждани е много важен за нас. Настояваме на бързо завръщане на всички похитени граждани. Готов съм лично да се срещна с Ким Чен-ун без предварителни условия", каза той.

Валери Зайцев
212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХХХ

2021.10.04 | 18:23

2
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.04 | 18:11

1
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини