Никой афганистанец няма да вярва "дълго време" на политиката, водена от САЩ

  • 04 октомври 2021 09:58

  • 465
  • 3
Никой афганистанец няма да вярва "дълго време" на политиката, водена от САЩ
© gettyimages

Никой афганистанец няма да вярва "дълго време" на политиката, водена от Съединените щати. Това заяви посланикът на Афганистан в САЩ Адела Раз, цитирана от TeleTrader.

Тя критикува политиката на американския президент Джо Байдън спрямо арабската страна. Раз изрази съмнение, че американският държавен глава действително е заинтересован от съдбата на афганистанските жени и го упрекна за решението да не предоговаря сделката, която бившият президент Доналд Тръмп сключи с талибаните.

Бойци на "Ислямска държава" атакуват талибаните в Северен Афганистан

Раз все още е смятана за официален представител на Афганистан в САЩ. Тя обаче поясни, че все още не е имала възможност да разговаря с администрацията на Байдън относно позицията на Вашингтон спрямо Афганистан, въпреки опитите й да се свърже и да уговори среща по въпроса.

Последвайте канала на

Калина Христова
465 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кдкдклк

2021.10.04 | 16:56

3
Остави ги ти журналята ами световните лидери не им ли стана ясно че всеки афганистанец иска размирици и война че да може да търси убежище в западните държави.
целия

2021.10.04 | 10:16

2
целия свят не им иска педераскта_демокрация ама те я налат ли налагат. а след тях никне див ислямизъм
Боже

2021.10.04 | 10:15

1
Боже, колко проста журналия. Афганистан не е арабска страна! Ограмотете се малко по темите, за които претендирате да ни информирате...

Добави коментар

Водещи новини