Северна Корея изстреля ракета, която падна в морето

  • 28 септември 2021 07:27

  • 1271
  • 1
Северна Корея изстреля ракета, която падна в морето
© Getty Images/Guliver (архив)

Северна Корея изстреля днес ракета, предадоха световните агенции.

Това стана броени часове преди обявено заседание на севернокорейския парламент. Постоянният представител на Северна Корея в ООН Ким Сон междувременно защити в последния ден от общополитическа дискусия в рамките на 76-ата годишна сесия на Общото събрание на световната организация вчера "легитимното право" на затворената комунистическа страна да изпробва оръжия, изправена пред "враждебната политика" на Съединените щати и Южна Корея.

Северна Корея изстреля две балистични ракети

Южнокорейската армия първа съобщи, че Северът е изстрелял "неидентифициран снаряд", който паднал край източното крайбрежие на страната. Това може да е била балистична ракета, предположиха след това източници от японското правителство, които уточниха, че летящият обект е паднал в Японско море извън изключителната икономическа зона на Япония.

Министерството на отбраната на САЩ каза, че знае за изстрелването на ракетата, но не вижда в него непосредствена заплаха, предаде БТА.

Това е третият ракетен пуск на Северна Корея този месец. Тя първо изстреля крилата ракета с голям обсег, а след това - балистична с малък, отбелязва Франс прес.

Северна Корея е изолирана повече от всякога, откакто затвори границите си в началото на миналата година, за да не допусне разпространението на новия коронавирус на своя територия. Преговорите със Съединените щати са в задънена улица от провала на срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун във Виетнам през 2019 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1271 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.28 | 09:00

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини