Талибански вицепремиер опроверга слуховете, че е мъртъв

  • 13 септември 2021 15:46

  • 375
  • 0
Талибански вицепремиер опроверга слуховете, че е мъртъв
© Getty images

Вицепремиерът и съосновател на движението на талибаните Абдул Гани Барадар разпространи днес аудиопослание, за да опровергае слуховете, че е мъртъв, които се появиха в социалните мрежи през последните часове, съобщава БТА.

Молла Барадар, назначен миналата седмица на втория по важност пост в правителството, ръководено от молла Мохамад Ахунд, осъди тази "фалшива пропаганда" в съобщение, публикувано в официалните акаунти на талибаните.

Талибаните сформираха правителство, съставено изцяло от мъже и членове на старата гвардия

Слуховете за смъртта му след стрелба между съперничещи кланове на талибаните в президентския дворец в Кабул се разпространиха в социалните мрежи, особено в Индия, редовно осъждаща намесата в афганистанските дела на своя съперник Пакистан, който е много близък до определени фракции на талибаните.

"В медиите се разпространява информация за моята смърт. Пътувах през последните няколко дни. И там, където сме в момента с моите братя и приятели, сме добре", каза молла Барадар в съобщението си.

"Медиите винаги разпространяват фалшива пропаганда. Затова категорично отричам всички тези лъжи и ви потвърждавам на 100 процента, че нямаме спорове или проблеми", добавя той.

Мая Йорданова
375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини