Северна Корея проведе необичаен парад без ракети по повод годишнината от основаването си

  • 09 септември 2021 14:47

  • 980
  • 0
Северна Корея проведе необичаен парад без ракети по повод годишнината от основаването си
© Getty Images/Guliver (архив)

Северна Корея отбеляза тази нощ годишнината от основаването си с необичаен парад без демонстрация на бойни ракети, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В проявата участваха служители на министерството на железниците и на севернокорейските авиолинии. Не бяха показани обаче стратегически оръжия, както става обикновено на паради в КНДР.

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, се появи на парада в полунощ. Облечен в светлосив костюм, той отправи сърдечни поздравления към събралото се площад "Ким Ир-сен" в столицата Пхенян множество, съобщи севернокорейската информационна агенция КЦТА. Тя обаче не уточни какво точно е казал Ким по време на тържественото мероприятие.

В парада се включиха също моторизирани паравоенни части, фермери, които теглеха артилерийски машини с тракторите си, служители на гражданската защита, както и хора в оранжеви костюми и с противогази.

Това е третият севернокорейски парад през тази година, отбелязва Франс прес.

Появата на Ким Чен-ун смути световната общественост, питат дали е "чипиран"

Днес се навършват 73 години от основаването на Корейската народнодемократична република.

Страната не е извършвала ядрени опити и не е изстрелва междуконтинентални балистични ракети от 2017 г.

Севернокорейският режим изглежда се опитва да използва такива паради, за да изпрати послание на международната общност, без да създава риск от ескалация, твърдят експерти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини