Нова буря се насочва към Токио с наближаването на края на Олимпиадата

  • 06 август 2021 12:48

  • 547
  • 0
Нова буря се насочва към Токио с наближаването на края на Олимпиадата
© Getty Images/Guliver (архив)

Очаква се нова тропическа буря да засегне района на Токио в неделя, в последния ден на Олимпийските игри, съобщиха днес организаторите, без да обявяват промени в графика на състезанията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Японската метеорологична агенция предупреди за силни ветрове, високи вълни и риск от свлачища и наводнения по източното крайбрежие от утре следобед до неделя, когато се очаква тропическата буря Миринае да премине през района на Токио.

Церемонията по закриването на Олимпиадата ще се проведе в неделя вечерта, а някои събития, включително състезанията по водна топка и художествена гимнастика, ще се проведат на закрито в японската столица през същия ден.

За неделя са насрочени и състезанията по колоездене на писта в Шизуока, югозападно от Токио, докато мъжкият маратон започва в неделя сутринта в северния град Сапоро.

"Оставаме много внимателни, но спокойни" по отношение на траекторията на бурята, заяви пред журналисти говорителят на организационния комитет на Токио 2020 Маса Такая.

"Необходимо е да ви информираме обективно, за да избегнем всякакви прекомерни реакции", добави той.

Тропическата буря Непартак връхлетя Северна Япония, но пощади Токио

Тропическа буря, наречена Непартак, удари Япония миналата седмица, принуждавайки организаторите на Олимпийските игри да отложат някои събития по гребане и стрелба с лък.

Бурята измести по-рано финала на състезанията по сърф, за да се възползват състезателите от силното вълнение.

Сезонът на тайфуните в Япония продължава от май до октомври с пик през август и септември.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини