Медицинска сестра от Тайланд почина от COVID-19, след като е била напълно ваксинирана с китайската ваксина Sinovac

  • 11 юли 2021 18:01

  • 1758
  • 1
Медицинска сестра от Тайланд почина от COVID-19, след като е била напълно ваксинирана с китайската ваксина Sinovac
© Pixabay

Taйландска медицинска сестра, която e работела с пациенти с коронавирус и e била ваксинирана с две дози от ваксината Sinovac, се е заразила и е починала от COVID-19, съобщи ръководителят на Научния медицински център за изследване на нововъзникващи заболявания професор Тирават Хемачута на страницата си във „Фейсбук“, цитиран от РИА Новости.

Той публикува на страницата си екранна снимка на публикация от друга медицинска сестра, близка роднина на починалата, която разказва как се е случило: момичето се е заразило по време на работа с пациенти в интензивното отделение, тя бързо е развила белодробни усложнения и пет дни след диагнозата е починала.

„Знаехме за случаи, при които здравните работници, ваксинирани с две дози Sinovac, са се заразявали с коронавирусна инфекция от пациенти, но преди този случай тяхното заболяване е било предимно леко и никой от тях не е починал от COVID-19 “, пише Хемачута.

Тайланд обяви, че предстои да внесе близо пет милиона дози от ваксината на "Модерна"

В края на миналата седмица Хемачута предаде на Министерството на здравеопазването резултатите от своите изследвания, проведени съвместно с колеги от Националния институт по генно инженерство и биотехнологии, което доказва недостатъчността на имунизацията с ваксината Sinovac в случай на инфекция с делта щама на коронавируса.

Проучването предлага да се имунизират здравните работници от първа линия, напълно ваксинирани със Sinovac, с трета, "бустер" доза от друга ваксина - ваксина AstraZeneca или Pfizer. Експерименти, проведени от учени върху доброволци, разкриват, че „бустер“ доза на AstraZeneca след две дози Sinovac създава достатъчен имунитет в организма както срещу алфа щама, така и срещу делта щама на коронавируса, информира "Фокус".

Novini.bg
1758 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.11 | 18:41

1
Това е невъзможно,ваксаните са безсмъртни,теория на конспирацията ще е,да откажат хората от безсмъртието.

Добави коментар

Водещи новини