Най-малко един загинал при експлозия в тайландски химически завод, хиляди бяха евакуирани

  • 05 юли 2021 11:33

  • 583
  • 0
Най-малко един загинал при експлозия в тайландски химически завод, хиляди бяха евакуирани
© Getty Images/Guliver (архив)

Хиляди бяха евакуирани от околностите на тайландската столица Банкок, а пожарникарите часове наред се бореха с часове с пламъците, след като при експлозия в химически завод загина един човек, а 29 бяха ранени, предадоха Ройтерс и ТАСС. Загиналият е служител на спасителните служби.

Живеещите и работещите в радиус от 5 км от завода, собственост на тайванска компания, бяха евакуирани като предпазна мярка, съобщиха властите. Местните власти за борба с бедствията заявиха, че са повредени най-малко 70 жилища и пожарът все още не е потушен, 9 часа след експлозията, станала рано тази сутрин. Причината за взрива все още се изяснява. На територията на завода има шест склада, в които се съхраняват около 50 тона химикали.

"Първо ми се стори като гръмотевица. След това чух нещо да пада с трясък и известно време къщата се тресеше, като че ли има земетресение", описва случилото се местният жител Байтон Нисарат.

Заводът, който произвежда пенопластова пяна, се намира на около 4,8 км от главното банкокско летище "Суварнабхуми". Управата на летището заяви, че експлозията не се е отразила на полетите. В района са се образували сериозни задръствания, отбелязва БТА.

Експлозия разтърси най-голямата петролна рафинерия в Румъния на брега на Черно море

Константин Тодоров
583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини