Ким Чен-ун наказа висши функционери за неуточнен пропуск, свързан в пандемията

  • 30 юни 2021 06:43

  • 1780
  • 3
 Ким Чен-ун наказа висши функционери за неуточнен пропуск, свързан в пандемията
© Getty Images/Guliver (архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, наказа високопоставени партийни служители заради неуспехи в антиепидемичната работа, довели до неуточнен "тежък инцидент" и изложили сигурността на страната и народа на риск, съобщиха днес държавни медии, предоха Ройтерс и Франс прес.

Съобщението на държавната информационна агенция КЦТА не уточни какво се е случило или как хората са били изложени на риск.

КНДР все още няма потвърдени случаи на коронавирус

КНДР не е потвърдила официално нито един случай на КОВИД-19, което южнокорейски и американски представители поставят под съмнение.

Изолираната държава обаче наложи строги антивирусни мерки, които включват затваряне на границите и ограничения на пътуванията в страната.

Северна Корея ще получи близо 2 милиона дози от ваксината на АстраЗенека

Ким свика заседание на политбюро на Корейската трудова партия, за да говори за това, че някои функционери на партията пренебрегват задълженията си, включително не са приложили важни дългосрочни мерки за борба с пандемията, съобщи КЦТА.

Генералният секретар изтъкна тежък инцидент, създал голяма криза за сигурността на страната и народа и сериозните последици, произтекли от нея, се казва в съобщението.

Няколко членове на политбюро, секретари на ЦК и служители от няколко държавни агенции са били сменени на заседанието, но КЦТА не уточни дали разместванията са свързани с немарливост към свързаните с пандемията задължения.

Рядко виждано: Ким Чен-ун призна, че Северна Корея е пред бедствие

Миналата година Северна Кория каза, че е обявила извънредно положение и е изолирала граничния град Кесън, след като човек, дезертирал в Южна Кория преди три години, се върна през укрепената граница със симптоми на КОВИД-19, според държавни медии.

По-късно Световната здравна организация каза, че резултатите от ковид тестовете на този човек в КНДР не са категорични, предаде БТА.

Радина Лазарова
1780 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кимчо ни трябва тук,

2021.06.30 | 08:27

3
щеше да разстреля с картечница цялата седесаро-мутренска измет дето обра народа за 31г..
Идиот Новини.бг

2021.06.30 | 08:13

1
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".
Идиот - фашизоид

2021.06.30 | 08:13

2
от Новини.бг, пише тук че негрите не бива да живеят защото са черни.

Добави коментар

Водещи новини