Тадж Махал отвори за посетители, след като Индия смекчи коронавирусните ограничения

  • 16 юни 2021 10:20

  • 218
  • 0
Тадж Махал отвори за посетители, след като Индия смекчи коронавирусните ограничения
© Getty images

Емблематичният за Индия монумент Тадж Махал от днес приема посетители, след като властите смекчиха коронавирусните ограничения, за да стимулират индийската икономика, която изпитва затруднения, предаде Ройтерс.

Монументът в Агра (Северна Индия), построен през 17-и век от моголския император Шах Джахан, бе затворен в началото на април, след като индийското правителство въведе строга карантина с цел да овладее разпространението на коронавируса.

Индия съобщи за 62 224 нови случая на COVID

Само по 650 посетители ще могат по едно и също време да се намират в пределите на туристическия обект. Тадж Махал обикновено е посещаван от 7-8 милиона души на година, което прави средно по около 20 хиляди души на ден. Индийският щат Утар Прадеш, в който се намира Агра, съобщи за 270 нови случая на заразяване и за 56 нови смъртни случая през последното денонощие.

Индийското здравно министерство обяви днес, че Индия е регистрирала общо 62 224 нови случая на заразяване с коронавирус и 2542 смъртни случая през последното денонощие. Общият брой на заразените с вируса в Индия е 29,63 милиона, а смъртните случаи, свързани с COVID-19, са общо 379 573, информира БТА.

Novini.bg
218 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини